Спортни танци

„Танцът не е нещо, което може да се опише с думи. Той трябва да бъде изтанцуван!”
Снимка: Preillumination SeTh on Unsplash

Щастлива съм, че мога да изразя това, което чувствам чрез танца. Почувствайте го и Вие! Танцът не е нещо, което може да се опише с думи. Той трябва да бъде изтанцуван!”

Елена Нинова

Танцова школа „Ел Ниня“ е създадена през октомври 1999 г. с художествен ръководител Елена Нинова. През 2009 год. школата по спортни танци “Ел Ниня” тържествено чества своята кръгла 10 годишнина. В ритъма на “Самба”, “Румба”, “Ча-ча–ча”, ”Джайв” тийнейджъри и по-възрастни се потапят в красотата и магията на танца. Ръководител на школата по спортни танци е Елена Нинова. Амбициозна като ръководител, такава е и като действаща танцьорка, завоювала много отличия от международни участия с дуетния си партньор.

Дейност през годините
През 2005 г. на IV “Национален фестивал на камерния танц“ в гр. Хасково школата бе отличена с 1–во място за танца “Микс”, на фестивала мериха сили над 740 учасника от цяла България. Елена Нинова получи специална златна плочка за хореография и изпълнение на възпитаничките и.

През 2006 г. момичетата на кака Ели печелят отново 1–во място на Фестивалите на “ССНЧ” и “Орфеева дарба” с танците “Микс” и “Междучасие” на гала концерта, проведен на 03 май 2006 г. от “ССНЧ”. Момичетата от “Ел Ниня” получиха медал за изпълнение на танците “Междучасие”, “Микс” и “В ритъма на танца”, а самата кака Ели бе наградена с диплома за хореография.

Не можем да не споменем, че през 2006 г. “Ел Ниня” имат не пак, а отново 1–во място на фестивала “Младежта твори”.

И като домакин в НЧ “Г. С. Раковски”, школата се увенча с 1–во място през месец май 2007 г. с изпълнение на “В ритъма на танца”.

През 2008 г. в зала Средец на фестивала на “ССНЧ” момичетата на кака Ели печелят 1–во място с танца “Самба”. По—късно същата година на фестивала “Пролетна феерия” момичетата от Ел Ниня печелят и купа с танца “Самба” и “Микс”.

Последния успех на талантливите танциорки от танцова школа “Ел Ниня” е през 2009 година на фестивала на “ССНЧ” в зала средец. 1–во място им донесе изпълнението на танца “Меренге”. Първенците са наградени на 04 май 2009 г. на гала концерта на победителите.

Босилеград
През месец април 2008 г. на един от най–светлите български празници – Възкресение Христово, Ели и нейният партньор Тихомир, заедно с Виктор Калев, Краси Радков и Валя Балканска бяха поканени да изразят българския дух в гр. Босилеград. Тук ще ви оставя сами да гадаете, как е минало…?!

Бургас и морето
Елена Нинова танцува за Джина Иванова от “Трамвай N°5” още преди създаването на танцова школа “Ел Ниня”, всички заедно продължават и до днес. Заедно успяха да реализират множество участия, клипове и предавания. През 2008 г. отпразнуваха знаменито представянето на нейния албум с много песни, танци и веселие.

Едно от най–незабравимите изживявания на танцовата школа беше през месец август 2006 на фестивала “Бургас и морето” заедно с Джина Иванова, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Георги Станчев, “Фамилия Тоника” и много други.

Мениджър на всички техни изяви е съпругът на Джина Иванова – Иван Иванов–Джон. Танцували са и за техните 2 дъщери Криси и Марти. За Криси са танцували през далечната 2000 г. в предаването “Хит–1”, където спечелиха за песен и танц на месеца, а по–късно и за годината.

Участието за Евровизия бе наистина един триумф за Елена Нинова. Тя получава покана от известният изпълнител – Деян Дженков, с когото се запознават на фестивала “Бургас и морето”.

През октомври 2008 г. започва надпреварата за Евровизия и стига до полуфинал през януари 2009 г. За Ели участието за Евровизия бе едно преживяване, изпълнено с положителни емоции и незабравими мигове.

Р Е П Е Т И Ц И И  :